Mens & Ruimte | Projectontwikkeling en Gebiedsontwikkeling

06-1266 2511

‘t Biervat Vijfhuizen

Op een kleinere locatie in het centrum van Vijfhuizen is een winkeleigenaar die wil stoppen. Hij heeft Dos Hombres gevraagd om de locatie te herontwikkelen. Met Dos Hombres is een intelligente verkaveling gemaakt juist voor de doorstartende jongeren in het dorp. Hier is nadrukkelijk ingestoken op kleinere en dus betaalbare appartementen om de jongeren voor het dorp te behouden. De eerste avond met de deelnemers is al geweest. Juist die maatschappelijke insteek  van overleg en inspraak van de geïnteresseerden en niet alles voor de hoogte prijs aanbieden kenmerkt onze aanpak. Met de wensen en eisen die we bij de deelnemers hebben opgehaald zijn wij nu aan het ontwerpen. Vervolgens gaan we met de gemeente in overleg en proberen we de optimale mix van eisen en wensen van deelnemers, gemeente en grondeigenaar te realiseren.

Bij dit eerste project in Vijfhuizen is de mix van draagvlak en kwaliteit naar onze mening goed gelukt met een zeer mooi ontwerp van BuroBeb architecten met een ranke twee-spanner en herontwikkeling van de bestaande huidige winkel (totaal 8 woningen). Op een prachtige centrale plek in het dorp bij het groen hebben we juist voor de starters op de woningmarkt samen met hen hier dit ontwerp gemaakt.

Project & Partner

 

Dos Hombres

Twee CF-partners ( Peter Slot en Peter Prak) hebben Ontwikkelmaatschappij Dos Hombres opgericht. Dos Hombres richt zich kleinschalige commerciële projecten op bijzonder locaties, in eigen beheer of in opdracht. Dos Hombres ontwikkeld vraaggestuurd . Wij vinden dat mensen meer keuze moeten hebben dan in de traditionele ontwikkelmarkt. Wij brengen wensen en eisen van overheid, grondeigenaar en toekomstige bewoners bij elkaar en zoek daarin het optimum. Dit ontwikkelbedrijf van enkele Cooper Feldman partners werkt niet vanuit winstmaximalisatie, maar wil nadrukkelijk ook variatie, draagvlak en kwaliteit.

Meer weten?

Neem dan contact op met een van onze partners