Mens & Ruimte | Projectontwikkeling en Gebiedsontwikkeling

06-1266 2511

Knarrenhof® Burgerinitiatief

Projectontwikkeling voor burgerinitiatieven: Knarrenhof®

Knarrenhof® is het geregistreerde merk wat door een van de partners van Cooper|Feldman in 2011 is opgericht en waarvoor meerdere Cooper Feldman partners actief zijn. Het doel met Knarrenhof was om een doorbraak te genereren op de conservatieve manier van project-ontwikkeling in Nederland. Knarrenhof heeft een heel andere filosofie, een andere aanpak en een ander businessmodel dan gebruikelijk is. Juist de brede ervaring als gebiedsontwikkelaar maakt deze een ander manier van denken en handelen mogelijk. Het grote succes van het Knarrenhof-concept is evident. Er zijn enkele tienduizenden mensen ingeschreven als deelnemer. Knarrenhof richt zich exclusief op projecten waar een mengvorm bestaat tussen levensloopbestendige woningen voor ouderen, en jongeren of mensen met een handicap in de prijsklasse tot ca € 350.000. Voor meer informatie zie www.knarrenhof.nl

De eerste hofjes zijn gebouwd en opgeleverd in Zwolle (2x ‘17) en Hardenberg (1x ‘20). In 2021 wordt het (4e) gestapelde Hof in Gouda opgeleverd en in 2022 het (5e) gestapelde hof in Zutphen. De Start bouw van het  6e tot en met 10e hof (Zeewolde, Hasselt, Oldenzaal, Emmen, Ridderkerk) staan al gepland en er komen nog veel meer. Onze aanpak is een voorbeeld voor diverse ministers en ministeries en wordt tot en met in Zomergasten door de RijksBouwmeester aanbevolen.

Cooper-Hofjes®

Het exclusief gebruiksrecht van de Knarrenhof-aanpak heeft al geresulteerd in een eerste Coopers|Hof® project. Op een hele mooie centrale plek in het land zijn we bezig met een Hof met vrijstaande woningen rondom een gemeenschappelijk paviljoen. De aspirant-bewoners bestaan voor een deel uit de huidige grondeigenaren, en hun huidige buren. Deze laten grote tot zeer grote vrijstaande woningen achter die vrijkomen voor de doorstroom. Maar het huidige sociaal-culturele netwerk blijft bestaan. Zodra er meer wereldkundig gemaakt kan worden zullen we dit hier melden.

Project & Partner

  • Expertise: Projectontwikkeling
  • Werkveld(en): Projectmanagement
  • Opdrachtgever: Burgerinitiatieven en Particuliere grondeigenaren
  • Partner: Peter Prak

 

Dos Hombres

Twee CF-partners ( Peter Slot en Peter Prak) hebben Ontwikkelmaatschappij Dos Hombres opgericht. Dos Hombres richt zich kleinschalige commerciële projecten op bijzonder locaties, in eigen beheer of in opdracht. Dos Hombres ontwikkeld vraaggestuurd . Wij vinden dat mensen meer keuze moeten hebben dan in de traditionele ontwikkelmarkt. Wij brengen wensen en eisen van overheid, grondeigenaar en toekomstige bewoners bij elkaar en zoek daarin het optimum. Dit ontwikkelbedrijf van enkele Cooper Feldman partners werkt niet vanuit winstmaximalisatie, maar wil nadrukkelijk ook variatie, draagvlak en kwaliteit.

Meer weten?

Neem dan contact op met een van onze partners