Mens & Ruimte | Projectontwikkeling en Gebiedsontwikkeling

06-1266 2511

Concertgebouwplein compleet vernieuwd!

Het concertgebouwplein en een deel van de Van Baerlestraat zijn geheel vernieuwd. Dit was hard nodig. Het plein moest verkeersveiliger gemaakt worden, het tramspoor moest volledig worden vernieuwd en er moet een diepriool worden vervangen. Een pittige klus dus. Voor dit project heeft de gemeente Amsterdam er voor gekozen om er een zogenaamd 'project bijzondere werken' van te maken. Hierbij werken het stadsdeel Zuid, Waternet, het GVB en Liander samen en werd het project in één bestek op de markt gezet. Deze manier van samenwerken was compleet nieuw in Amsterdam. In één projectteam waar alle partijen zitting hadden is het complete werk voorbereid en zijn alle werkzaamheden nauwkeurig op elkaar afgestemd. Dit heeft een grote tijdwinst opgeleverd. Het plein is in de zomermaanden in uitvoering gebracht. Een logistiek enorme operatie waarbij ook tijdens de uitvoering in nauw overleg tussen alle betrokkenen regelmatig belangrijke beslissingen moesten worden genomen. Zo bleek bijvoorbeeld het tramspoor en het onderbed aanzienlijk slechter dan was gedacht. Zo slecht zelfs dat besloten is een deel van de planning geheel om te gooien en deze werkzaamheden in de tijd naar voren te halen. Hierdoor is het project wel ruim een maand eerder opgeleverd dan aanvankelijk gepland was. 

Pieter van Zijl van Cooper Feldman was bij dit project voorzitter van het projectteam en eindverantwoordelijk voor de reconstructie van het plein zelf. Tevens was hij verantwoordelijk voor de communicatie en besluitvorming rond dit project. 

Vrijblijvende inventarisatie Vrijblijvende inventarisatie

Bent u op zoek naar een beproefde aanpak in co-makership bij de vernieuwing van een woonbuurt of de projectontwikkeling van uw vastgoed?

Maak dan gebruik van onze vrijblijvende inventarisatie. Wij laten u zien wat de mogelijkheden zijn en helpen u graag verder.

Meer weten?

Neem dan contact op met een van onze partners