Mens & Ruimte | Projectontwikkeling en Gebiedsontwikkeling

06-1266 2511

Heerenveen Zwanenwoud

Als ontwikkelingsmanager bij Heijmans heeft Peter Prak het bijzondere verkooptraject en het even intensieve nazorgtraject van deze uitzonderlijke 54 woningen in de nieuwbouwwijk Skoatterwald getrokken. Iedereen in de woonregio Heerenveen was geinteresseerd om te kijken, slechts weinigen om te kopen. Uiteindelijk is het project compleet verkocht en nu een van de drie parels van de wijk.

Het plan betreft twee rijen met "kasteelwoningen" die zijn opgespannen aan weerszijden van een groot (frans) landschapspark. Tussen beide achtergevels ligt 110 meter publiek park. De woningen van de architect Sjoerd Soeters zijn zonder meer spectaculair te noemen met onder andere een woonkamer met een glaspui van 8 meter breed en bijna 4 meter hoog. Ook in Heerenveen was al snel duidelijk dat dit grote bewonderaars aantrok (tot ver buiten Friesland) hetzij tot veel verafschuwing leidde. Met deze buitenplaats is de wijk Skoatterwald op de kaart gezet.

domein: publiek
werkveld(en): gebiedsontwikkeling & infrastructuur, vastgoedontwikkeling
in opdracht van:   Heijmans Vastgoed, Gemeente Heerenveen
door: drs. Peter Prak

Vrijblijvende inventarisatie Vrijblijvende inventarisatie

Bent u op zoek naar een beproefde aanpak in co-makership bij de vernieuwing van een woonbuurt of de projectontwikkeling van uw vastgoed?

Maak dan gebruik van onze vrijblijvende inventarisatie. Wij laten u zien wat de mogelijkheden zijn en helpen u graag verder.

Meer weten?

Neem dan contact op met een van onze partners