Mens & Ruimte | Projectontwikkeling en Gebiedsontwikkeling

06-1266 2511

Heerenveen it Hearrewald

Als Ontwikkelingsmanager bij Heijmans heeft Peter Prak de ontwikkeling en verkoop van het tweede landgoedproject in Skoatterwald getrokken: het Heerenwoud (de cirkel rechtsboven). Het is een succesvol voorbeeld van nichemarkt-ontwikkeling.

Na een intensief en langdurig voortraject is uiteindelijk een winnend ontwerp gemaakt door Maarten Min van Min2 architecten te Bergen. Eerder was met even uitmuntende collega's als Sjoerd Soeters, Rob Krier en Jelle de Jong de lastige opgave al bij de hand genomen, maar op diverse niveaus helaas niet haalbaar gebleken.
In nauw overleg tussen Maarten Min, Ashok Bhalotra en Peter Prak is weer een unieke buitenplaats ontworpen wat zowel stedenbouwkundig, landschappelijk als architectonisch als een parel in een groot landschap ligt. Het verschil met het Zwanenwoud is de grote mate van privacy voor bewoners met een intern eilandmilieu naast het openbare park, 2 gebouwde parkeerplaatsen per woning en een uitgekiend woonprogramma met 4 mogelijke slaapkamers op verdieping. De woningen zijn ook zeer riant met maten van minimaal 550 en maximaal 770 m3. In groot contrast met het spectaculaire Zwanenwoud was dit project binnen een paar weken uitverkocht.

domein: publiek
werkveld(en): gebiedsontwikkeling & infrastructuur, vastgoedontwikkeling
in opdracht van:   Heijmans Vastgoed, Gemeente Heerenveen
door: drs. Peter Prak

Vrijblijvende inventarisatie Vrijblijvende inventarisatie

Bent u op zoek naar een beproefde aanpak in co-makership bij de vernieuwing van een woonbuurt of de projectontwikkeling van uw vastgoed?

Maak dan gebruik van onze vrijblijvende inventarisatie. Wij laten u zien wat de mogelijkheden zijn en helpen u graag verder.

Meer weten?

Neem dan contact op met een van onze partners